توزیع فشار جانبی خاک پشت دیوار حائل طره ای مهار شده با مهار های تنیده و ناتنیده
Consideration of lateral earth pressure distribution behind cantilever retaining wall with nails and pre stressed anchors
توزیع فشار جانبی خاک پشت دیوار حائل طره ای مهار شده با مهار های تنیده و ناتنیده – کارشناسی ارشد
توزیع فشار جانبی خاک پشت
چکیده
در بعضی از کارهای ساختمانی احتیاج است که در هنگام خاکبرداری در زمین حفاری با جداره قائم یا نزدیک به قائم اجرا شود. در چنین حالتی برای جلوگیری از ریزش جداره ها که علاوه بر فشار جانبی خاک تحت سربار ساختمان های مجاور نیز هستند، ترانشه نیاز به محافطت خواهد داشت.
تاکنون محققین و مهندسین بسیاری بر روی مسئله پایداری شیب ها کار کرده اند به طوری که اولین طرح های مهندسی در این زمینه را کاساگرانده و ویدال ارائه نمودند. روش پژوهش: یکی از راه کارهای ارائه شده استفاده از دیوار حائل طره ای بتنی بود که در این حالت توزیع فشار جانبی خاک به دلیل وجود سربار بصورت مستطیل مثلثی می باشد.
در این پژوهش به بررسی اثر مهار های تنیده و ناتنیده بر روی نحوه توزیع فشار جانبی خاک پشت دیوار حائل طره ای، مقدار برش در پای دیوار، محل اثر نیروی برآیند، تراکم وزنی و حفاری مهار ها، درصد بارگیری مهار، دیوار و اثر سربار به کمک نرم افزار المان محدود پلکسیس به صورت دوبعدی برای دیوار با ارتفاع 10 و 15 متر با خاک پشت دیوار به زاویه اصطکاک های 28، 30 و32 درجه پرداخته شد و مقادیر بدست آمده با روش های کلاسیک کلمب و رانکین مقایسه گردید.
یافته ها: تغییر مقدار و نحوه توزیع فشار جانبی خاک، مقدار برش پای دیوار در صورت وجود مهار، تغییر محل اثر نیروی برآیند نسبت به روش های کلاسیک و اثر 30 درصدی سربار از مقدار کل برای دیوار 10 متری و تقلیل آن به 23 درصد برای دیوار 15 متری می باشد. نتایج: در این پژوهش می توان به کنترل های مربوط به جابجایی های دیوار، تعیین نوع حالت جابجایی، توجیح و ارائه ساخت مناسب دیوار نیز اشاره نمود.
دیوار حائل طره ای , پایداری ترانشه , انکراژ , نرم افزار PLAXIS ,
cantilever retaining wall, tranche support, Anchorage,PLAXIS Software