تدریس خصوصی، معلم خصوصی، چرا؟
…
تاریخچه تدریس خصوصی (Tutoring)
آموزش و تدریس به عنوان یک روش غیر رسمی و غیر متمرکز کمکی در دوره های یونان باستان آغاز شد. مدرسان بر اساس آیین و روند مشخصی عمل میکردند که در آن هدف اصلی معلم، انتقال دانش به شاگرد برای کمک به مهارت های او در زمینه های مختلف بوده است. روشهای تدریس خصوصی تنها بعد از قرن بیستم با تمرکز و تخصص در آموزش معلمان و ارزیابی آن ها ساختار مناسبتری به خود گرفت. از قرن بیست و یکم، با گسترش سریع آموزش عمومی، تقاضا برای تدریس خصوصی نیز به عنوان راهی برای تکمیل آموزش رسمی افزایش یافت.
در ادامه
در ادامه به بررسی میزان استفاده دانش آموزان برخی از کشورهای آسیایی از تدریس خصوصی می پردازیم:
در کره جنوبی، تقریبا 90 درصد از دانش آموزان ابتدایی، نوعی آموزش خصوصی را دریافت می کنند. در هنگ کنگ، حدود 85 درصد از دانش آموزان دوره متوسطه، این کار را انجام می دهند. 60 درصد از دانش آموزان ابتدایی در غرب بنگال، هند، و 60 درصد از دانش آموزان متوسطه در قزاقستان از آموزش خصوصی بهره می برند.
در ایالات متحده، با این حال که بازار آموزش و پرورش نظم دهی شده است، برخی از موسسه های آموزش آنلاین، توانسته اند تعداد زیادی از معلمان خصوصی را بر روی پلاتفرم خود جمع آوری کنند و همچنین داده های آموزشی را جمع آوری کنند. به عنوان مثال، یکی از این سایت ها دارای بیش از 34،000 معلم ثبت شده در کالیفرنیا است.
تدریس خصوصی موثر است؟
در برخی از کشورها سیاست های دولت مخالف با آموزش به صورت خصوصی است و آموزش عمومی انتخابی برای همه می باشد. اما گاهی آموزش عمومی به دلیل مشکلات زیادی که در زیرساخت وجود دارد پاسخگوی نیاز شاگرد نمی باشد. چرا که سطح دانش دانش آموزان یک کلاس با هم یکسان نیست و حتی با فرض مناسب بودن معلم و بستر آموزشی شاید شاگرد نیاز به آموزش خاص تر و دقیق تری مناسب با سطح دانش او داشته باشد.
در تدریس خصوصی معلم میتواند ابتدا یک تخمین مناسب از سطح دانش شاگرد در زمینه تدریسی بدست آورد. این مورد در بهبود روند آموزش بسیار موثر است چرا که معلم خصوصی همواره سعی خواهد کرد متناسب با سطح دانش و قابلیت یادگیری شاگرد مطالب را ارائه دهد و دقیقا این موردی است که در آموزش عمومی در مدرسه و دانشگاه امکانپذیر نمی باشد.
در ایران موسسه های زیادی جهت ارائه خدمات تدریس خصوصی وجود دارند و فعالیت میکنند، اما برخی ار این موسسه ها نظارت مناسبی بر روی سطح دانش مدرسان خود ندارند. تفاوت اصلی موسسه مدرسان امیرکبیر با سایر رقیبان خود در این است که از معلمان با کیفیت که همه دانشجویان و یا فارغ التحصیلان دانشگاه های به نام کشور هستند استفاده میکند.
در آخر
درآخر به نظر میرسد که ندریس خصوصی از یونان باستان همواره در جهت بهبود کیفیت آموزش کمک راه شاگردان بوده و امروزه شکل کاملا علمی و مناسبی به خود گرفته است. همچنین دریافتیم که تاثیر تدریس خصوصی بر درک قابلیت های شاگرد چقدر زیاد است و این درک قابلیت های شاگرد توسط معلم خصوصی است که روند یادگیری را بهبود می بخشد.