پایان نامه کشاورزی – عنوان
پایان نامه کشاورزی – بررسی کپک سبز مرکبات Penicillium digitatum و اثر چند عامل کنترلی روی قارچ عامل آن
برای درخواست مدرس خصوصی در زمینه دروس کشاورزی و از بخش درخواست مدرس اقدام نمایید.
نوع فایل : PDF
کد پایان نامه : #1-010
خلاصه – گیاهپزشکی
امروزه کنترل عوامل بیماری زای گیاهی با هدف کاهش اثرات خطرناک آفت کش های شیمیایی از جمله سلامتی بشر، آلودگی محیط زیست، از بین بردن موجودات غیر هدف و پیدایش عوامل بیماری زای مقاوم یک اولویت می باشد.
در این مطالعه اثرات بازدارندگی چند نانو ذره فلزی،اسانس سیر ، برگ گردو و قارچ کش فیلنت و مانکوزب به روش اختلاط با محیط کشت PDAدر شرایط آزمایشگاهی علیه قارچ P.digitatumمورد بررسی قرار گرفت.اسانس گیری از برگ گیاه گردو و حبه سیر به وسیله دستگاه کلونجر انجام شد. ( پایان نامه کشاورزی )
نتایج این آزمایش نشان داد که بیشترین میزان بازدارندگی از رشد کلنی قارچ، متعلق به تیمار مانکوزب 2/0 (واحد)،فلینت 5/0 ،آهن 3 و نیکل3 با درصد بازدارندگی 100% بود. در رتبه بعدی به ترتیب اسانس سیر 5 و آهن 2 با درصد بازدارندگی 2/94 % در یک گروه آماری قرار گرفتند و تفاوت معنی داری بین این دو تیمار مشاهده نگردید.تیمار مانکوزب 1/0 با درصد بازدارندگی 5/87 % در رتبه بعدی قرار داشت. تیمار سیر 5/2 با درصد بازدارندگی 76 % در رتبه بعدی قرار داشت.
تیمار آهن 1،فلینت 2/0 ،سیلیکون 3 و فلینت 05/0 به ترتیب با درصد بازدارندگی 7/72، 1/72، 5/70 و 3/70 در رتبه بعدی و همچنین در یک گروه آماری قرار گرفتند و تفاوت معنی داری بین این چهار تیمار مشاهده نگردید.بطور کلی با افزایش غلظت این تیمارها در محیط کشت میزان بازدارندگی افزایش یافت.تیمارهای سیلیکون 1/0 ، گردو 5/0 ، روی 1/0 و نیکل 1/0 به ترتیب با درصد بازدارندگی 1/4 ، 4 ، 2/3 و 1/2 در یک گروه آماری قرار گرفتند و تفاوت معنی داری مشاهده نگردید.
ادامه …
کمترین میزان بازدارندگی متعلق به تیمار سیلیکون 1/0 و شاهد به ترتیب با درصد بازدارندگی 1/2 و صفر بود که در یک گروه آماری قرار گرفتند و تفاوت معنی داری نداشتند ولی با بقیه تیمارها اختلاف معنی داری داشتند. نتایج کلی این تحقیق حاکی از پتانسیل بالای نانو ذرات آهن و نیکل و همچنین اسانس سیر در کنترل کپک سبز مرکبات می باشد.
پایان نامه کشاورزی – فهرست
فصل اول: مقدمه
مقدمه۲
فصل دوم: بررسی منابع
بررسی منابع۷
۲-۱-مشخصات گیاه شناسی۸
۲-۲-ویژگی های زراعی۹
۲-۳-مناطق کاشت و رویش مرکبات۱۰
۲-۴-مناطق مرکبات خیز ایران۱۱
۲-۵-اهمیت کشاورزی۱۲
۲-۶-ارزش غذایی، خواص دارویی و ترکیبات شیمیایی۱۲
۲-۷-بیماری های پس از برداشت۱۳
۲-۸-کپک سبز وکپک آبی مرکبات۱۵
۲-۸-۱- کپک آبی۱۶
۲-۸-۲-کپک سبز۱۷
۲-۸-۳-خصوصیات قارچ Penicillium۱۷
۲-۹-کنترل۱۸
۲-۱۱-فناوری نانو در علوم کشاورزی و صنایع غذایی۲۲
۲-۱۲-کاربردهای نانو در تولید سموم و کود های موثر و کم خطر۲۴
۲-۱۳- کاربردهای نانو در گیاه پزشکی۲۴
۲-۱۴-اسانس های گیاهی۲۵
فصل سوم: مواد و روش ها
۳ـ۱ـ کشت قارچ۳۲
۳ـ۲ـ تهیه اسانس۳۲
۳-۳-زیست سنجی اسانس ها۳۳
۳ـ۳ـ۱ـ تعداد کلنی۳۳
۳ـ۳ـ۲ـ رشد کلنی۳۳
۳-۴-زیست سنجی قارچکش ها۳۴
۳-۴-۱-تعداد کلنی۳۴
۳-۴-۲-رشد کلنی۳۴
۳-۵-زیست سنجی نانو ذرات۳۵
۳-۵-۱-تعداد کلنی۳۵
۳-۵-۲-رشد کلنی۳۵
۳-۶ -تجزیه و تحلیل آماری۳۵
فصل چهارم: نتایج
۴-۱-اثر اسانس های گیاهی۳۸
۴-۱-۱-اسانس سیر۳۸
۴-۱-۲-اسانس گردو۴۱
۴-۲-اثر قارچکش ها.۴۳
۴-۲-۱-اثر مانکوزب۴۳
۴-۲-۲-اثر قارچکش فلینت۴۸
۴-۳-اثر نانو ذرات۵۳
۴-۳-۱- رشد و تعداد کلنی نانو ذره مس۵۳
۴-۳-۲- رشد و تعداد کلنی نانو ذره آهن۵۶
۴-۳-۳) رشد و تعداد کلنی نانو ذره نیکل۶۰
۴-۳-۴) رشد و تعداد کلنی نانو ذره سیلیکون۶۴
۴-۳-۵- رشد و تعداد کلنی نانو ذره روی۶۷
فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری
۵-۱-اسانس گیاهی۷۲
۵-۱-۱-اسانس سیر۷۳
۵-۱-۲-اسانس گردو۷۳
۵-۲- قارچکش ها۷۴
۵-۲-۱- قارچکش مانکوزب۷۵
۵-۲-۲-قارچکش فلینت۷۵
۵-۳-نانو ذرات۷۶
۵-۳-۱-نانو ذره مس۷۶
۵-۳-۲-نانو ذره روی۷۷
۵-۳-۳-نانو ذره سیلیکون۷۸
۵-۳-۴-نانو ذره آهن۷۹
۵-۳-۵-نانو ذره نیکل۷۹
۵-۴-نتایج حاصل از مقایسه میانگین های بازدارندگی تیمارهای مختلف۷۹
منابع۸۳
study on citrus green mold(Penicillium digitatum) and effect of various controlling agents on
Nowadays, control of pathogens is one of the priorities in order to reduce the harmful effects of chemical pesticides such as human health, environmental pollution, elimination of non-target organisms and the emergence of resistant pathogen. In this study, the effects of inhibition of several nanoparticles of metal, garlic essential oil, walnut leaves, and Flint, and Mancozeb fungicides were investigated by mixing with PDA medium under laboratory conditions against P.digitatum fungus.
Extraction essential oil from walnut planet leaves and garlic bean was done by the Clevenger plant. The results of this experiment showed that the highest inhibitory effect on the growth of the fungal colony belonged to Mancozeb 0.2 (unit), 0.5%, 3 iron, and 3 nickel with 100% inhibition.
In the next rank, essential oil of garlic 5 and iron 2 with a deterioration percentage of 94.2% were in a statistical group and no significant difference was observed between the two treatments. Mancozeb treatment was 0.1 with a deterrent rate of 87.5%. Garlic treatment was 2.5% with a deterrent rate of 76%.
( پایان نامه کشاورزی ) …and
The treatment of iron 1, phenotype 2, silicon 3 and filter 0.05 respectively with deterrent rate 72.7, 72.1, 70.5 and 70.3 respectively, were in the same group, and the difference was not significant among any of these four treatments. Generally, the concentration of these treatments in the culture medium increased inhibitory levels. Silica 0.1, 0.5 walnut, 0.1 and 0.1 nickel were treated with a deterrent of 4.1, 4, 2.3 and 2.1 in a statistical group, and no significant differences were observed. The lowest inhibitory values were for silicone treatment (0.1 and control) with a deterioration percentage of 2.1 and zero, respectively, which were in a statistical group and did not have any significant difference, but had a significant difference with other treatments. The overall results of this study indicate the high potential of iron and nickel nanoparticles as well as garlic essential oils in control of citrus green mold.
Key words: Nanoparticle, Herbal essential oil, Green mold, Citrus